Zamieszki w Warszawie podczas marszów niepodległościowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafiki
    RS
    • 2012
    • 15975
    • Superb III (3V3)

krzynol, nie chcę się wykłócać. Chodzi mi o zdanie innych czy można liczyć na to, że któregoś roku nie usłyszymy, że ta czy inna grupa starła się z policją przy takiej okazji. Zauważ, że pewną dyskusję (jałową z resztą) nie ja zacząłem.
    رافال
    Spoty
    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

rafiki, podajesz linka do radiozet...i uważasz że oni będą obiektywni w przekazaniu tego co mówił Bosak? pewnie połowa wycięta....daj spokój chłopie. Wyżej napisałem jak przedstawiają/wycinają wypowiedzi Bosaka i jak je kreują jednostronnie...nie wierzę w obiektywne przekazanie i prowadzenie z nim rozmowy przez takie medium stronnicze. Zresztą jak każde w tym kraju, tylko w różne strony. :P
      zreszta rozmowy Olejnik z Bosakiem już widziałem wielokrotnie, dno totalne, nie dała mu normalnie do słowa dojść i próbowała wyprowadzić z równowagi. Zresztą z każdą opozycją tak wieśniacko rozmawia ta Pani.

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15975
        • Superb III (3V3)

sew1981, prawdę mówiąc to nie ma obiektywnych mediów w dzisiejszych czasach
        رافال
        Spoty
        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

rafiki, dlatego w sumie nie ma czym się podniecać..... :wink:

Komentarz

• pskosz
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 703

Panowie
            Akurat byliśmy z rodziną w Muzeum Wojska Polskiego. Parkowałem przy PKP Powiśle na parkingu.
            Udało nam się przypadkiem wyjść około 10 minut przed początkiem marszu "patriotów". I nikt tej dziczy nie prowokował, sami prowokowali i biegali i zaczepiali ludzi i policję. Dzięki temu że policja wpuściła mnie i pare samochodów pod prąd w ul. Smolną już bym miał uszkodzoną octawkę. Bo w tym miejscu po paru minutach latała kostka brukowa.
            Więc nie uwierzę, bo sam widziałem że ktoś tych kretynów prowokował.
            A policja pomagała wydostać się stamtąd i nawet wpuszczała na Nowy Świat.
            pozdrowienia

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

pskosz, może widziałeś tych dresiarzy w czapeczkach, a nie ludzi chcących iść w marszu na spokojnie. dokładnie widziałem w tv wszystko live i ci co szli w marszu nie mieli nic wspólnego z tymi co zrobili na końcu tą zadymę i w trakcie marszu prowokowali uczestników

Komentarz

• aro_40
                RS
                • 2007
                • 1529
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez sew1981
                pskosz, może widziałeś tych dresiarzy w czapeczkach, a nie ludzi chcących iść w marszu na spokojnie. dokładnie widziałem w tv wszystko live i ci co szli w marszu nie mieli nic wspólnego z tymi co zrobili na końcu tą zadymę i w trakcie marszu prowokowali uczestników
                :shock: :shock: :shock:
                kurde, to kto to był? krasnoludki???
                If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

aro_40, trochę Cię nie kumam...problem jaśniej napisać o co chodzi w komencie Twoim?
                  Pskosz napisał że widział "patriotów", napisałem że tacy "patrioci dresiarze" też latali przed pochodem i oni zrobili całą zadymę przy stadionie później przecież.
                  Oglądałeś chociaż w Tv live?

Komentarz

• aro_40
                    RS
                    • 2007
                    • 1529
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez sew1981
                    aro_40, trochę Cię nie kumam...problem jaśniej napisać o co chodzi w komencie Twoim?
                    Pskosz napisał że widział "patriotów", napisałem że tacy "patrioci dresiarze" też latali przed pochodem i oni zrobili całą zadymę przy stadionie później przecież.
                    Oglądałeś chociaż w Tv live?
                    tak, trochę oglądałem... ale szybko odpuściłem.
                    Ci "patrioci" to byli przypadkowi przechodnie czy też celowo przyszli na marsz? bo jak na mój gust to celowo, jak co roku aby zrobić zadymę. więc nie oddzielałbym tych w kominiarkach od tych bez kominiarek. Nie odróżniałbym tych z czoła pochodu od tych z tyłu. I jedni i drudzy szli w tym samym marszu. Jakoś ani ci z tyłu nie odżegnywali się od tych z przodu. Ani organizatorzy nie odżegnywali się / pozbyli niechcianego towarzystwa. A pieniądze na FB dla aresztowanych kto zbierał????
                    Tak więc nie pisz, że byli to jacyś bliżej nieokreśleni dresiarze.

Komentarz

• kmink
                      L&K
                      • 2007
                      • 1360
                      • Superb III (3V3)

Ja to mam już na tą całą sytuacje w tym popie.. kraju w d..
                      TV mam ale nie ma podłączonej do niego żadnej anteny, służy do oglądania teledysków itp.
                      Powtórzę to kolejny raz...przeciętny polak został spłycony do poziomu niemal człowieka pierwotnego, praca w fabryce, zimne pivo w lodówce i jest zadowolony...zero samodzielnego myślenia, zero ambicji...ja nie mam siły na walkę z wiatrakami czy wykłócanie się z leminagami tu i tam....
                      Takie zadymy sa specjalnie inicjowane, żeby k... z wiejskiej miały pretekst to wprowadzania różnego rodzaju obostrzeń i trzymać na jeszcze bardziej za mordę...
                      Prawda jest taka, że gdyby idea takiego marszu było zrobienie zadymy to niemal wszyscy Ci ludzie zdemolowali by ta pseudo-policję/ludzkie roboty w chwilę ...
                      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez kmink
                        ja nie mam siły na walkę z wiatrakami czy wykłócanie się z leminagami tu i tam
                        przeciętny Polak woli kiełbasę wyborczą i słuchanie głodnych kawałków i obietnic nie analizując ich wogóle- czy cokolwiek z tego jest realne
                        na razie nauczyliśmy się walczyć o swoje na poziomie lokalnym- co widac w wyborach wójtów, burmistrzów i prezydentów
                        my jako naród nie dorośliśmy do żadnej demokracji bo nie potrafiliśmy nigdy jej wykorzystać
                        mamy sejm (posłów) takich na jakich zasługujemy - i to jest właśnie demokracja :wink:
                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• loyd
                          RS
                          • 2010
                          • 2342

Zamieszczone przez kmink
                          Powtórzę to kolejny raz...przeciętny polak został spłycony do poziomu niemal człowieka pierwotnego, praca w fabryce, zimne pivo w lodówce i jest zadowolony...zero samodzielnego myślenia, zero ambicji...ja nie mam siły na walkę z wiatrakami czy wykłócanie się z leminagami tu i tam....
                          Myślisz, że Hans po powrocie z fabryki VW idzie do opery i potem toczy dysputy z sąsiadami na temat geopolitycznej strategii Putina w Donbasie ?

Albo Żorż jak wraca do domu to wczytuje się w dzieła Monteskiusza i jego teorię trójpodziału władzy ?

Robą to samo co przeciętny spocony Polak (tak Oni też się pocą) ... zagląda do lodówki po zimne pivo ...

Komentarz

• piotrek_gdy
                            RS
                            • 2008
                            • 7723
                            • Volkswagen

loyd,

groźne jest tylko narastanie nastrojów nacjonalistycznych wśród młodych raczej słabo wykształconych ludzi pochodzacych zwłaszcza ze środowisk "kibolskich"
                            znamy to juz z historii - tak było we Włoszech po 1920 czy w Niemczech po 1924
                            czym to sie skończyło- wszyscy wiemy :roll:

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• kmink
                              L&K
                              • 2007
                              • 1360
                              • Superb III (3V3)

Groźne jest powtarzanie/rozpowszechnianie głupkowatych opinii jakoby nacjonalistyczne nastroje narastały tylko wśród ludzi młodych/słabo wykształconych/chuliganów/rodzin patologicznych/ze wsi i porównywanie tego do sytuacji powstawania organizacji faszystowskich...

Loyd, zabolało? Jeśli nie zrozumiałeś przekazu to masz problem z logicznym myśleniem...ale wykorzystując analogie, którą przytoczyłeś można śmiało powiedzieć, że niemal na całym świecie dąży się do tego aby przeciętnego Kowalskiego/Hansa/Gerarda czy innego sprowadzić do poziomu egoistycznej i samolubnej małpy bez ambicji...lemingami fascynującymi się tusk vision network itp. łatwiej jest sterować...
                              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piotrek_gdy
                                RS
                                • 2008
                                • 7723
                                • Volkswagen

kmink, jechałem do Warszawy i na stacji benzynowej zatrzymał sie konwój autobusów z uczestnikami marszu niepodległości
                                1.byli młodzi
                                2.byli w znacznej części szalikowcami
                                3. zachowywali się bardzo wulgarnie(pomijam alkohol) z czego można wnioskować o pewnej patologii z której pochodzą- wide badania socjologiczne
                                4. porównanie z faszyzmem jest jak najbardziej na miejscu - głoszenie czystości rasy(tutaj wtopa, bo generalnie zgodnie z badaniami genetycznymi znacząca większość Polaków zawiera geny pochodzenia semickiego :P ) oraz hasła typu Polska dla Polaków - zachowania ksenofobiczne
                                5. badania socjologiczne wyraźnie wskazują, że wśród takiego elektoratu tego typu hasła są najbardziej chwytliwe ze względu na prostotę przekazu i jasne/wyraźne wskazanie przeciwnika politycznego oraz odwołanie do najproszych/najbardziej podstawowych instynktów typu duma narodowa czy nienawiść rasowa

Komentarz

• loyd
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2342

Zamieszczone przez kmink
                                  Loyd, zabolało?
                                  Co ma mnie boleć ? To jest tłusta, spasiona i egoistyczna Europa .... Taj już jest i tyle.

Komentarz

• ovi
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 105

ja mam pytanie - czy rzeczywiście nie da się odwołać tego rodzaju imprez i nie robić nic?

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1594
                                      • Superb II (3T4)

Niestety się nie da :roll: :?

A tutaj widac "prawdziwych Polaków" którzy przyszli "świętować" dwa lata temu

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
                                      NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                      PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                      BYŁA TEŻ CEGA
                                      A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                                      MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• aro_40
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1529
                                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez kmink
                                        Groźne jest powtarzanie/rozpowszechnianie głupkowatych opinii jakoby nacjonalistyczne nastroje narastały tylko wśród ludzi młodych/słabo wykształconych/chuliganów/rodzin patologicznych/ze wsi i porównywanie tego do sytuacji powstawania organizacji faszystowskich...
                                        Jakoś nie słyszałem, aby dzieci prawników, lekarzy, managerów latały po ulicach i były zatrzymywane przez Policję, za naruszenie porządku publicznego... więc to nie jest chyba aż taka głupkowata opinia.

Zamieszczone przez kmink
                                        Loyd, zabolało? Jeśli nie zrozumiałeś przekazu to masz problem z logicznym myśleniem...ale wykorzystując analogie, którą przytoczyłeś można śmiało powiedzieć, że niemal na całym świecie dąży się do tego aby przeciętnego Kowalskiego/Hansa/Gerarda czy innego sprowadzić do poziomu egoistycznej i samolubnej małpy bez ambicji...lemingami fascynującymi się tusk vision network itp. łatwiej jest sterować...
                                        No to chyba nie tylko Loyd ma problem z logicznym myśleniem. Bo ja tez nie zrozumiałem przekazu. Prawdopodobnie dlatego, że w jakiejś części jestem tym lemingiem, jak nazywasz grupę ludzi, którzy oglądają telewizję i z dwojga złego wolą politykę Tuska niż populistyczne hasełka Prezesa.

Zamieszczone przez kmink
                                        Powtórzę to kolejny raz...przeciętny polak został spłycony do poziomu niemal człowieka pierwotnego, praca w fabryce, zimne pivo w lodówce i jest zadowolony...zero samodzielnego myślenia, zero ambicji...
                                        Swoją drogą ciekawe, jak to jest możliwe, że sprowadzono Polaków do tak niskiego poziomu? Moim zdaniem, większość ludzi sama wybrała taką drogę, bo tak jest łatwiej i prościej. Bo nie trzeba myśleć i poszukiwać wiedzy. Ludziom się po prostu nie chce i wolą sięgnąć po Fakt, Super Ekspress czy obejrzeć Trudne Sprawy, aby mieć radochę, że innym jest gorzej. I polityka niewiele ma z tym wspólnego. bo czy rządziłoby PO, PiS, SLD czy inne PSL to społeczeństwo byłoby takie samo - leniwe w myśleniu.

Komentarz

• robreg
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1195
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AXP 1.4 MPI 75 KM

Dawno dawno temu Kazimierz Staszewski popelnil utwór slowno-muzyczny zatytułowany "Konsument". Utwór ma przy dobrych wiatrach 30 lat, a wciąż cholernie aktualny jest.
                                          Pozdrawiam, Robreg.
                                          ----
                                          furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• aro_40
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 1529
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez robreg
                                            Dawno dawno temu Kazimierz Staszewski popelnil utwór slowno-muzyczny zatytułowany "Konsument". Utwór ma przy dobrych wiatrach 30 lat, a wciąż cholernie aktualny jest.
                                            _______________________________________
                                            a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• rob555
                                              Rider
                                              • 2006
                                              • 748

Zamieszczone przez robreg
                                              heh...racja w 100%
                                              nie mniej co do marszu to ktos zalatwil kibolom te autobusy bo raczej sami tego nie ogarniali, ktos nakrecil ich ze bedzie fajna zadyma i bedzie mozna porzucac kamieniami.
                                              Sa ludzie na tym swiecie dla ktorych taka okazja jest warta zachodu....

Dlaczego dzieci lekarzy, prawnikow, managerow nie widziales? Bo raczej ta grupa spoleczna nie ma problemu z $ a to zazwyczaj we wszystkich protestach element podstawowy.

Zreszta napewno i tacy byli ale w mniejszosci i nie mieli wyjazdu zorganizowanego.

Globalnie patrzac to od wielu lat prowokacja jest elementem idealnego kierowania populacja. Najpierw sprowokuj wydazenie po ktorym sami "wolni i demokratyczni" beda prosic Cie bys wprowadził w zycie to co wczesniej dla społeczenstwa bylo nie do przyjecia.
                                              pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                              hybrydowe wtryski i turbiny
                                              programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                              www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

Pracuję...